Rekord v Rožnově pod Radhoštěm

Jako zástupce Hitrádia Orion a jako DJ jsme se společně s promo týmem rádia zúčastnil uskutečnění netradičního rekordu na Masarykově náměstí v Rožnově pod Radhoštěm.

 

 

Netradiční koncert zažilo ve čtvrtek dopoledne Masarykovo náměstí v Rožnově pod Radhoštěm. 1 586 chlapců a děvčat z rožnovských mateřských a základních škol v hromadném pětiminutovém vystoupení za naprostého klidu a soustředění vytleskávalo pomoci PET lahví rytmickou melodii, složenou pouze pro tuto příležitost.

V doprovodném textu děti přitom na celé náměstí spontánně volaly: "Den Země vždy slavíme, tím že plasty třídíme. V Rožnově teď každý z nás třídit bude jako ďas!!!"

Podle hlavní organizátorky tohoto netradičního ekologického koncertu Radmila Máchová ze Základní školy Koryčanské Paseky v Rožnově, cílem akce bylo ještě více zapojit do třídění odpadů co nejširší veřejnost a podpořit tím šetření primárních zdrojů, energií a životního prostředí. Podle informací společnosti Ekokom každý občan Rožnova pod Radhoštěm vytřídil za loňský rok v průměru 41,33 kg papíru, plastu, skla a nápojového kartónu, což je více než krajský průměr (29,23 kg/1 občan) i celostátní průměr (29,23 kg/1 občan).

Koncert sledovali zástupci Agentury Dobrý den z Pelhřimova, která netradiční ekošou v Rožnově zaregistrovala do České databanky rekordů. Úspěšné vystoupení pak děti oslavily přímo na náměstí zábavnými soutěžemi, které připravila společnost Ekokom a také velkou diskotékou.