Valašský pohár 2008 v házené

Natáčel jsem pro Českou Televizi 1. ročník Valašského poháru v házené v Zubří. Reportáže budou odvysílány ve zpravodajské relaci "Události v regionech" na ČT1 ve čtvrtek 28. srpna a v magazínu "Sport v regionech" na ČT4Sport ve čtvrtek 28. srpna.

 

Valašský pohár si odvezl francouzský St.Raphael

 

V Zubří skončil velmi kvalitně obsazený turnaj pořádaný házenkářským klubem v Zubří ve spolupráci s agenturou RC sport.
Během tří dnů měli diváci v zuberské hale možnost shlédnout zápasy, v nichž se představily přední evropské kluby. V silné konkurenci se neztratil ani domácí tým, který po velmi vyrovnaném součtu všech  utkání nakonec obsadil druhé místo.

 

Výsledky:

 

Pátek 22.8.2008     St.Raphael VHB (FRA) – RK Poreč (CRO)  27 : 25

                               HC Zubří – LIF Lindesberg (SWE)  30 : 35

Sobota 23.8.2008   LIF Lindesberg – St.Raphael 25 : 34

                               RK Poreč – HC Zubří 28 : 35

Neděle 24.8.2008   RK Poreč – LIF Lindesberg 30 : 22

                               HC Zubří – St.Raphael 23 : 28

 

Před blížícím se začátkem české ligy a evropského Poháru Vítězů pohárů je jistě povzbudivé, že se domácí celek v silné evropské konkurenci neztratil, přestože je v jednotlivých herních činnostech stále co dohánět.

 

Nejlepším střelcem turnaje se stal Krešimir Marakovič z chorvatského HC Poreč, nejlepším hráčem byl vyhlášen Herman Arenvang ze švédského Lindesbergu a nejlepším brankářem se stal „Francouz“ Pepa Kučerka, který v závěrečném utkání turnaje, jenž rozhodovalo o celkovém vítězi, neměl slitování s hráči domácího celku, v němž před deseti lety působil.

 

Celek Zubří odehrál turnaj oslabený o zraněné hráče Randýska, Říhu a Pernicu v této sestavě: Krupa J. , Malina, Titkov (2), Třeštík (4), Hrstka M. (13), Mičkal (10), Číp (16), Krupa Š. (8), Mika (8), Vyjídák (7), Jurka (4), Plšek (8), Kichner (5), Hrstka J (3).

 

www.hczubri.cz